Biologische DKW

van Pasta tot linzen

Naast dat we zoveel als mogelijk lokale producten halen, komen sommige nou eenmaal van ver: want iedereen eet immers rijst en peulvruchten..

Toch hoeft ver, niet van heel ver te komen: wij kiezen enkel voor producten uit Europa. Die met aandacht en liefde geteeld zijn en met respect naar de natuur. Daarom verkopen wij bijvoorbeeld peulvruchten van het merk Green Age. Deze zijn natuurlijk verpakt (plantaardig plastic) en van kwaliteit.

Ook verkopen wij verschillende soorten  bonen & peulvruchten in pot, meel & bloem van Luna e Terra. Dit merk is Demeter gecertificeerd en is van hoge kwaliteit.

Binnenkort zullen we ook beginnen met de verkoop van diverse soorten rijst & Quinoa van het merk de Nieuwe Band.  Een deel zal biologisch en een deel biologisch-dynamisch zal zijn. De rijst wordt geteeld in Italië en smaakt heerlijk! 

Daarnaast zijn we ook supertrots dat we Nederlandse Quinoa zullen verkopen. Geen Quinoa dat uit Latijns-Amerika moet komen, waardoor de lokale bevolking een (te) hoge prijs betaald.

waarom biologisch-dynamisch?

Zoals het prachtig door Luna e Terra wordt uitgelegd: “Biologisch-dynamisch gaat een stap verder dan biologisch. Demeter gecertificeerde boeren voldoen aan extra hoge eisen. Jaar in jaar uit werken onze boeren aan de opbouw van een levende bodem, waarvan zijzelf én de generaties na hen kunnen oogsten. Die levende bodem creëren zij door het sluiten van de kringloop en het stimuleren van biodiversiteit. Na de oogst worden de producten zo min mogelijk bewerkt. Smaakvolle, volwaardige en vitale levensmiddelen die ons écht voeden. Het dichtste bij de natuur, het allerbeste voor de planeet en alles wat daarop leeft”.

wilt u meer weten over onze winkel of onze producten?

Wij helpen u graag verder!

Contact