Paradijselijk ijs: echt & puur!

Paradijselijk ijs van ijsmaker Nils 🍨.
Met veel liefde en passie voor het vak maakt hij de lekkerste ijssoorten, maar dan wel met echte pure ingrediënten. Daarom hebben wij dit speciale ijs voor u uitgezocht!

Nils is een ijsmaker die ijs maakt zoals hij het wilt! “Ik maak mijn ijs helemaal zelf en zoveel als mogelijk van onbewerkte ingrediënten. Rauwe melk, direct uit de tank van de boer, mooie noten die ik zelf brand en maal, zelfgemaakte karamel, zelf gemaakte verse yoghurt, alles wil ik zelf doen hoewel dat niet altijd kan. Ik vertel je daar ook graag over, zonder hocus pocus of geheimen. Ik zie mijzelf als een ‘ouderwetse’ vakman waar iedereen een ijsje kan kopen”, aldus Nils. De rauwe melk is afkomstig van de Hartstocht Boerderij in Abcoude: een biologische boerderij met Blaarkopkoeien.

Echt ijs?

U vraagt zicht misschien af.. wat is nou echt ijs? Daarom hier even wat duidelijkheid van de ijsmaker zelf: ” Veel ijswinkels kopen kant-en-klare ingrediënten bij een groothandel. Roomijs en sorbetijs worden geleverd in een zak als poeder, water erbij, de juiste hoeveelheid smaak die uit een emmertje komt, mixen, vriezen, klaar! De industrie kan alles namaken, ook mijn ijs. Je kan zelfs kant-en-klare biologische ingrediënten kopen”.

Waarom Nils het anders doet?

“Ik vindt het meestal niet lekker – te zoet, geen verfijning van smaak – maar ik vind het vooral niet aanvaardbaar omdat het niet eigen is, niet van begin tot einde uit mijn handen komt en ook niet eigen omdat het ijs uiteindelijk geen eigen karakter heeft. Dat is iets waar ik gevoelig voor ben, ik houd van verschillen. In het seizoen ben ik iedere dag bezig met mijn ijs en raak daar zo verbonden mee. Ik doe niets zomaar, ik wil het op deze manier. Ik ben er trots op, ik denk er over na, ik twijfel, ik geniet, ik oefen, ik probeer, ik snoep, ik zoek, ik droom, ik ontdek, enzovoort. Ik maak ijs omdat ik diep van binnen gedreven ben om dit te doen en niets anders”.

Nils Nouwen, IJsmaker ‘Het paradijs is zacht en zoet’.

Niet voor niets heet zijn ijs daarom “Het paradijs is zacht en zoet”, want bij het proeven van dit heerlijke ijs kun je niets anders zeggen dan dat het paradijselijk lekker is!

Logo paradijs

Is dat niet om te smullen!? 😋🤩
Wij kunnen er in ieder geval bijna niet vanaf blijven!

Bent u ook benieuwd naar dit paradijselijk ijs? Kom dan gerust langs op een van onze openingsdagen.

U kunt bij ons terecht voor de volgende smaken;
– citroen 🍋
– mango 🥭
– bloedsinasappel 🍊
– aardbei 🍓
– vanille 
– chocola 🍫

Meer weten over Nils en zijn “Paradijs”? Neem gerust even een kijkje op zijn website

Laat uw antwoord achter

wilt u meer weten over onze winkel of onze producten?

Wij helpen u graag verder!

Contact